ATI Xpert 128 AGP

Endelig har vi fått anledning til å teste et grafikkkort basert på ATIs nyeste grafikkprosessor, RAGE 128. Xpert 128 er det enkleste kortet i ATIs 128-serie. Testresultatet er bra, men ikke så imponerende som forventet

Publisert

Det har gått rykter om de gode egenskapene til RAGE 128-brikkenlenge. Blant annet har vi hørt at RAGE skal være den raskeste 2D/3D-kombinasjonen på markedet, med ekstremt bra bildekvalitet og mange tilleggsfunksjoner. Dette er forsåvidt riktig, men det virker ikke som om Xpert 128-kortet klarer å utnytte brikkens alle funksjoner hundre prosent.

Vi installerte kortet i vår testmaskin, og installerte programvaren som følger med på en CD. Installasjonen er enkel, og forløp uten problemer. Vi sjekket også websidene til ATI, hvor vi fant en oppdatering. Det er imidlertid ingen ytelsesforskjeller mellom de to driverversjonene.

Medfølgende programvare gjør det mulig å justere fargene og posisjonen på skjermen, men ikke så mye mer.

Grei Windows-ytelse

Våre 2D-tester avslører at Windows-ytelsen ikke er blant de mest imponerende. Både når det gjelder enkel Windows-bruk og avanserte grafikkprogrammer, kommer ATI-kortet under de beste Riva TNT-kortene. Bildene er riktignok skarpe og ytelsen er absolutt bra nok, men likevel ikke på topp i testen. Ellers er det ikke så mye å si på 2D-ytelsen. Kortet er uten tvil bra nok til de fleste oppgaver, men skal du ha det aller beste, må du nok se på et Rva TNT-kort slik markedet er akkurat nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer