ATI Xpert@work AGP

Dette 2D/3D-kortet har vært på markedet i over et år. ATI kommer stadig med oppdaterte drivere, men våre tester viser at kortet begynner å bli gammelt.

Publisert

I likhet med hovedkonkurrenten Matrox, produserer ATI grafikkbrikken selv. 3D Rage Pro er ATIs tredjegenerasjons brikke med 3D-støtte. Da 3D Xpression ble lansert for over tre år siden, var ATI den aller første produsenten som leverte et slikt kort til massemarkedet. Siden har ATI vokst til å bli verdens største produsent av skjermkort.

Etter å ha installert kortet, lastet vi de nyeste driverne, datert 23.9.98. Driverne støtter Windows 98, men har ingen støtte for OpenGL-grensesnittet, som kreves for Quake/Quake II-baserte spill. På hjemmesiden til ATI fant vi separate OpenGL-drivere i betaversjon.

ATI var en av de aller første skjermkort-produsentene som bygget fargekalibrering og justering av skjermgeometri inn i driveren. I dag kan alle skjermer justere dette selv, men det er praktisk å velge den frekvensen og oppløsningen du selv vil ha, før du tar finjusteringen på skjermen.

2D-ytelse

I våre Windows-grafikktester fikk kortet brukbare resultater, men på avansert forretningsgrafikk kom det svakere ut. ATI-kortet ble utkonkurrert av Matrox Millennium G200, men slo likevel Intel Express 3D.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer