Atom, Bobcat - forsvinner de bærbare?

Det utvikles helt nye prosessorer med nye egenskaper, hva slags datamaskiner får vi ut av dette?

Atom, Bobcat - forsvinner de bærbare?
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det to typer PCer som gjelder - de stasjonære og de bærbare.

De stasjonære taper terreng, selv om pris/ytelse fremdeles er generelt bedre enn hos på bærbare. Men dette gjelder bare for de kraftigste maskinene, hvor du må betale opptil dobbelt så mye for en bærbar med samme ytelse.

For de aller fleste brukere er imidlertid en rimelig bærbar helt tilstrekkelig, og har så mange praktiske fortrinn at en stasjonær ikke er aktuelt.

Stasjonære PCer er i stadig større grad forbeholdt gamere og entusiaster, profesjonelle brukere som trenger spesialtilpasset maskinvare og tilleggsutstyr (lyd/video, design, finans, industriell produksjon) og svært rimelige kontormaskiner for saksbehandlere og lignende.

Bærbare kommer nå i alle fasonger og prisklasser. Ordinær pris for de enkleste bærbare ligger under 3 000 kroner inkludert Windows, og i skrivende stund kjører Dell et tidsbegrenset spesialtilbud på 1990 kroner (+ moms) for en tilsvarende maskin. Og det blir neppe det siste og laveste fra den kanten, eller fra konkurrenter som HP, Acer, Lenovo og mer lokale produsenter som Zepto, Multicom osv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer