aTunes

Musikkavspiller med nettradio, artistinformasjon og Last.fm integrert.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste med interesse for teknologi har i dag gått over til å bære med seg musikksamlingen i digital form. Det å ikke ha større begrensninger i vekt eller fysiske dimensjoner er svært praktisk, men på den annen side heller ikke spesielt oversiktlig. Derfor bruker også mange en musikkavspiller med en eller annen form for musikkbibliotek.

Innen slik programvare er det en rekke mer eller mindre gode valg, og du har sikkert hørt om en eller flere av de mest etablerte aktørene: iTunes, Windows Media Player, MediaMonkey, RealPlayer eller WinAmp.

Men det finnes alternativer, og er du en av dem som ikke har grodd deg alt for fast til ditt vante bibliotek kan du sjekke ut aTunes, (ikke å forveksle med Apple iTunes) som spiller av mp3, ogg, wma, wav, flac, mp4, ra og rm-filer.

Enkel og oversiktlig

aTunes' grensesnitt er kanskje ikke like "tøft" som hos noen av konkurrentene, men mange vil nok foretrekke at programmet fremfor alt er intuitivt og enkel å bruke. Det går raskt å finne frem til musikken du er ute etter - her kan du sortere på artister, album eller sjanger, og i tillegg kan du filtrere alle treff. Det finnes også en avansert søkefunksjon der du for eksempel kan søke etter musikk med en bestemt bitrate.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer