Audigy 2 NX

Publisert
Sist oppdatert
Audigy 2 NX


Sound Blaster Audigy 2 NX er ment både for brukere av bærbar PC som ønsker surroundlyd, og for brukere av stasjonære PCer som vil slippe eller ikke har plass til å montere interne kort i PCen. Den kobles til PCens USB-port, og er klar for USB 2.0.

Audigy 2 NX støtter både 7.1 surround og DVD-Audio i forskjellige formater, samt Dolby Digital EX og Creatives egen standard EAX Advanced HD for avansert lydmiljøer i spill.

Audigy 2 NX
Audigy 2 NX
Du kan ta opp musikk i opptil 24-bit/96kHz og det er flere tilkoblingsmuligheter, både på baksiden og på kortsiden av boksen: optisk S/PDIF inn og ut, coaxial S/PDIF ut, inngang for mikrofon og linje, tilkobling for hodetelefoner eller sidehøyttalere (defineres i oppsettet), samt tre minijacker for 5.1 signalene.

Det er volumkontroller for mikrofon og for totalnivå ut, og inngang for ekstern strømforsyning. En fjernkontroll følger med.

I bruk

Lyden var utmerket både til spill, musikk og DVD. Selv om signal/støy er ”bare” på 102 db, sammenlignet med ZS-utgavens 108, så spiller dette som nevnt over liten rolle i praksis, for de aller fleste i målgruppen for disse kortene.

Men for musikkopptak begrenser NX’en seg til stereo-opptak uten pålegg. Den har nemlig ingen ASIO-drivere i det hele tatt.

Den har heller ikke støtte for flerkanals avspilling i 24/96 format, men dette er under utvikling, både av Microsoft og Creative. Maskinvaren er klar, det er ”bare” programvaren som mangler.

Derfor er NX først og fremst egnet for avspilling, og for de som vil ta opp f.eks. favoritter av vinylsamlingen sin eller andre stereoformater. Det fungerer utmerket.

Audigy 2 ZS Platinum Pro

Tilbake til hovedartikkel

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer