Audigy 2 ZS Platinum Pro

Publisert
Sist oppdatert


Dette er en oppgradering av forløperen som vi har testet tidligere, du finner artikkelen her. Boksen med tilkoblinger er ikke lenger beregnet på å plasseres inne i PCen, i en av brønnene som ellers brukes til CD/DVD. Nå er boksen frittstående og kobles til braketten på kortet med en spesiell tvilling-kabel. Denne har FireWire-kontakter og en multikontakt i hver ende.

Audigy 2 ZS Platinum Pro


Tilkobligene for høyttalerne sitter på braketten, alle inngangene sitter på den eksterne boksen.

Audigy 2 ZS Platinum Pro


Audigy 2 ZS støtter avspilling og opptak av 24-bit lyd med 108dB signal/støy. Det støtter surround lyd opp til 7.1 og har støtte for EAX Advanced HD, Dolby Digital EX og DTS-ES for filmer og spill. THX konsollen for kalibrering av lyden er helt nytt og Advanced Resolution™ DVD Audio støtter avspilling av opp til 24-bit/192kHz i stereo eller 24-bit/96kHz i 5.1 og er dessuten kompatibel med Windows Media 9.

Audigy 2 ZS Platinum Pro
Audigy 2 ZS Platinum Pro
Koblingsboksen har optisk og coaxial S/PDIF I/O, tre analoge inngående linjer (eller to linjer inn og en mikrofon). Videre har den MIDI inn/ut, hodetelefon, to FireWire koblinger i front og på baksiden, samt en mastervolumkontroll med mute-funksjon. Fjernkontroll følger også med.

I bruk

Installasjon og oppsett gikk knirkefritt, og avspilling av lyd fungerte utmerket både i spill, til avspilling av musikk og til DVD. Støynivået er langt lavere enn i alle kjente PC-høyttalere, du må ha et kostbart hi-fi anlegg og PCen i et annet rom hvis du skal registrere støyen fra selve kortet.

Når det gjelder innspilling, så støter vi igjen på de gamle begrensningene hos SoundBlaster-kortene, som alle er bygget på den samme teknikken. Dette kommer klarest fram når man skal jobbe med flerspors lyd på lyd, og gjøre nye opptak mens man lytter til de gamle. Slike programmer bruker ASIO-drivere, som gir svært kort gangtid (”latency”) i systemet. Da skal man ikke oppleve at det man spiller inn blir forsinket i forhold til det man hører, for da blir det umulig å synge eller spille...

Audigy2 ZS har nå fått støtte for 24/96 i sine ASIO-drivere, i tillegg til 16/48. Men 44,1 kHz samplerate glimrer stadig med sitt fravær. Dermed må man jobbe med 16/48 under opptak og miks, og resample resultatet til 44,1 hvis man skal gi det ut på CD. Det er jo ikke spesielt attraktivt.

Forøvrig er ASIO-driverne svært effektive, med en gangtid på 4 millisekunder på en rask PC. Det er bedre enn det mange proffe lydkort presterer.

Konklusjon

Creative fortsetter i sin tradisjon, med størst vekt på underholdning og avspilling, med en løsning for de kreative (...) som ikke er like gjennomarbeidet.

Kvaliteten blir stadig bedre, styreprogramvaren har også utviklet seg positivt og blitt vesentlig mer oversiktlig.

Skal du ha et lydkort som først og fremst er til underholdning, og litt musikk/lydmekk en gang i blant, så er det ok. Men er du mer ivrig enn som så, bør du se det om etter andre løsninger.

Audigy 2 NX

Tilbake til hovedartikkel

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer