Audrey, en datamaskin i lettvektsklassen

3Com satser nå på enkle dataprodukter for hjemmet som skal gjøre det enkelt og behagelig å bruke Internett. Først ut er Audrey, en datamaskin for hele familien? Den er i alle fall enkel å bruke og installere.

Ville du hatt denne på kjøkkenbordet?
Ville du hatt denne på kjøkkenbordet? Vis mer
Publisert

Audrey er en mellomting mellom en PC og en Palm. Den er større og kraftigere enn en Palm, men betydelig mindre og enklere enn en PC. Maskinen er av den typen som starter umiddelbart (applikasjoner i ROM) på samme måte som en Palm, og gir derfor umiddelbar adgang til epost, kalender, web osv. Sånn sett minner maskinen absolutt om Telenors 9932"> Smartphone som vi testet for en tid tilbake.

Enkelt og greit

Dette er ikke en maskin som gjør at datafriken dumper PCen. Men datafriken og vanlige forbrukere har flere felles behov. Ville det f.eks. ikke være behagelig å slå på en liten maskin på frokostbordet og lese dagens ferske aviser på nett? Disse enhetene kan derfor være et naturlig tillegg for noen, og det eneste som trengs for andre.

Maskinen kan kobles til nettet enten via et innebygget 56K moden, eller via et ethernet-adapter som gjør at den kan kobles til xDSL-tilknytninger eller direkte på en annen nett-type.

Alle applikasjonene er lagt opp som separate knapper, og du får tilgang til epost, synkronisering med Palm, web osv. umiddelbart. I tillegg er det ferdige "kanaler" som på en TV. Dette er egentlig bare forhåndprogrammerte nettsteder som du får tilgang til med et lite hjul. Det er også mulig å programmere et par av disse kanalene selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer