Aureon 7.1 lyd over FireWire

Er du kresen på lyd, eller vil du ha surroundlyd fra den bærbare? Vi har testet Aureon fra Terratec.

Aureon 7.1 lyd over FireWire
Publisert
Sist oppdatert

De fleste PCer kommer nå med integrert lyd, som fungerer utmerket for de fleste. Kvaliteten er i praksis like bra som på stereoutstyret i stua, og i tillegg er det standard med 5.1 surround. På de nyeste Intel-baserte hovedkortene får du 7.1 surround og høye samplerater på kjøpet.

Men noen er ute etter mer fleksible løsninger, gjerne en ekstern for bruk sammen med bærbar. Da er det en løsning basert på USB eller FireWire som peker seg ut, og vi har hatt Terratec Aureon med FireWire på testbenken.

Mange muligheter

Boksen er litt større enn en bunke på 5 CDer, og har et svært spesielt utseende. De tre skruknottene på fronten sitter inne i en trakt, og hele arrangementet minner om rødglødende turbin-inntak...

På fronten finner du også jack-kontakter for hodetelefoner og mikrofoninngang, lysdioder som viser status på inngangene og av/på bryter som er litt for lett å komme borti. Det gjør heldigvis ingen ting, siden boksen kan slås av/på og plugges ut og inn mens PCen er på uten at det tuller seg til med drivere osv.

Baksiden er spekket med phonokontakter. Det er 8 utganger og 2 par innganger for linje eller phono (platespiller). I tillegg er det optiske S/PDIF inn og utganger, 2 store FireWire kontakter og kontakt for strømforsyning. Det er altså ikke nok strøm fra FireWire til å drive boksen.Det er altså innebygd RIAA-trinn i boksen, så det er bare å koble til den gamle platespilleren hvis du vil spille over vinylplater til PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer