Aurora spiller alt av videoformater

Fra DivX til Blu-ray. Fås både for Windows og OS X.

SLIK: Så enkelt kan det altså presenteres. Selv familiens minst tekniske begavede forstår hvordan Aurora skal brukes. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
SLIK: Så enkelt kan det altså presenteres. Selv familiens minst tekniske begavede forstår hvordan Aurora skal brukes. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en tid da flere og flere streamer filmer direkte til TV-en via Netflix, HBO, ViaPlay og andre kanaler på nettet, er det fortsatt mange av oss som trives best med å eie, og sverger til fil- og plateformater, for eksempel gjennom et PC-basert mediesenter.

Enten man tilhører den ene eller andre leiren er det uansett kjekt å ha en mediespiller på PC-en som sluker alt av videoformater uten å mukke. Og det er her Aurora kommer inn i bildet.

Les også: BZR Player spiller 480 lydformater

Håndterer alt vi har kastet til den

Denne mediespilleren håndterer nemlig alt av videoformater vi har i vår testsamling, også DVD- og Blu-ray-plater, både fysiske og i form av avbildninger i form av ISO-filer.

Undertekster i .sub og .srt-format støttes også, inkludert tekster bakt inn i Matroska-videofiler (.mkv).

Enkelt

Aurora er samtidig svært enkelt og logisk i sin utforming. Hvis du liker å tweake lydinnstillinger og videodekoding til fingerspissene er dette ikke programmet for deg.

Noen justeringer kan du riktig nok gjøre, som for eksempel velge mellom stereo- eller surroundlyd og endre skalering av bildet - alt via menyen i toppen.

Funksjonaliteten er begrenset, men gir deg akkurat de valgene de fleste av oss trenger.
Funksjonaliteten er begrenset, men gir deg akkurat de valgene de fleste av oss trenger. Vis mer


Programmet kan også settes til å starte automatisk avspilling av plater så snart de settes inn i drevet, og er etter vår erfaring blant de raskeste og minst ressurskrevende for Blu-ray-avspilling.

Blu-ray-avspillingen starter raskt og krever relativt lite av grafikkort og prosessor.
Blu-ray-avspillingen starter raskt og krever relativt lite av grafikkort og prosessor. Vis mer


De eneste problemene (hakking, pikselering, fargefeil) vi har støtt på har vært knyttet til et par H.264-demofiler i 4K-oppløsning. Slike er ikke veldig vanlig å støte på ennå, så vi regner med at dette er noe utviklerne har adressert og vil fikse i kommende oppdateringer av programmet.

Gratis for filer

Aurora er helt gratis, men du må leve med et varsel om registrering i skjermbildet når du spiller av DVD-er og Blu-ray-filmer. Det koster 39,95 dollar å få fjernet denne, eller rundt 240 kroner.

Når du spiller av Blu-ray og DVD må du i gratisversjonen leve med dette varselet midt i skjermbildet. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Når du spiller av Blu-ray og DVD må du i gratisversjonen leve med dette varselet midt i skjermbildet. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Programmet finnes både for Windows og OS X. Mer informasjon og nedlasting (ca 37 MB) fra produsenten.

Samleside: Multimedia på PC

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer