Autohotkey gjør deg effektiv

Etter å ha fiklet litt med dette programmet, skjønner vi nesten ikke hvordan vi klarte oss uten.

Publisert
Sist oppdatert

(Republisert, først publisert i oktober 2006) Makroer kan være behjelpelige med å gjøre hverdagen din effektiv, men sjelden har vi vært borti en enklere løsning enn Autohotkey. Programmet lar deg definere snarveier som fungerer på tvers av hele operativsystemet, og ikke bare ved å tildele snarveier til ctrl+alt+f12 og den slags - en hvilken som helst tastekombinasjon kan aktivere makroen så lenge skriptet kjører i bakgrunnen. Om du skriver i Word, redigerer en fil i Notepad, blogger på nett eller fyller ut et registreringsskjema er helt irrelevant.

I tillegg kan du spille inn både tastaturtrykk og musebevegelser - både ved å utføre handlingene eller skrive inn manuelt for hånd. Det beste av alt er at et høyreklikk på skriptet lar deg konvertere det til en frittstående eksekverbar fil som kan kjøres hvor som helst uten noe mer mikkmakk. Programmet har også en del avanserte muligheter som styring av lydkort, vinduer (inkl aways on top, størrelsesendring etc.), monitorering av inaktivitet (slik at du kan starte bakgrunnsoppgaver) etc.

Kjapp installasjon

Autohotkey er helt gratis og kan lastes ned herfra. Installasjonen er rett frem - valg av katalog og neste-trykking til du er i mål. Etter installasjonen åpnes .INI-filen, som er standardfila dersom du kjører programmet direkte. Du kan fortsette å jobbe på denne filen eller lukke den og opprette en ny - valget er ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer