Automatisk oppstart av PC

Publisert
Sist oppdatert

Hei.

Jeg har en server stående i en annen by enn jeg selv bor pr dags dato. Denne brukes til ulike ting, blant annet backup. Dette er en billig Dell stasjonær.

Det jeg lurer på er om det finnes program eller bios oppsett som lar pc'en skru seg automatisk PÅ og AV. Jeg bruker for tiden AMP WinOFF til å skru av pc'en, men dette løser ikke problemet jeg har med å skru på pc'en. Skulle tro dette kunne ordnes enten ved oppsett i BIOS, eller med et program. Problemet er at jeg ikke har funnet en løsning på problemet, kan du hjelpe meg

MvhJoar

Datadoktoren svarer

Hei Joar,

Det finnes godt med programvare som slår av en datamaskin, men det er av naturlige årsaker ikke mulig å bruke et program når PCen ikke er påslått (er den av så er den av).

Det finnes som du nevner muligheter for å bestemme dette i BIOS, men Dell er ikke akkurat kjent for å være spandable med funksjoner på det punktet. Men det går altså an å få tak i hovedkort som daglig slår seg på ved et gitt klokkeslett.

En annen ting du kan finne i BIOS er "Wake on LAN" (WoL) eller "Remote Wake". Med denne funksjonen slått på sitter nettverkskortet ditt i lyttemodus og venter på en spesiell nettverkspakke som vil "vekke" PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer