Autopano pro - lag panorama automatisk!

TIPS: Du trenger ikke en gang å plukke ut bildene selv – Autopano pro skanner igjennom bildesamlingen din og klipper og limer uten at du trenger å løfte en finger.

Publisert
Sist oppdatert

Panoramabilder kan være flotte (bare se her!), men med mindre man har en skikkelig vidvinkellinse, er det som regel ikke bare-bare å få det fint. Som regel må det gjøres en formidabel jobb med å sette sammen bilder - pinlig nøyaktig må de tilpasses, flyttes på og fargejusteres, og det er en stor utfordring å få det riktig i kantene.

Noen kameraer har riktignok innebygd panoramafunksjon, men denne begrenser seg som regel til å vise litt av det forrige bildet man tok, slik at man kan flytte kameraet på riktig måte før det neste bildet knipses. Det ferdige resultatet er ofte litt halvveis i skjøtene, og ulikheter i lukkertid, blenderåpning etc. gjør at det som regel er lett å se de ulike byggeklossene.

Vi har tatt en titt på Autopano pro, som lager panoramabilder helt automatisk. Du bare velger en bildekatalog, huker eventuelt av for å ta med underkataloger og trykker start. På noen strakser (avhengig av hvor mange filer du har, selvsagt) er bildene skannet igjennom, og programmet viser alle panoramascenene som kan lages med de inspiserte bildene.

Vi syntes selvsagt dette hørtes litt for utrolig ut til å være sant og tok derfor med oss et kamera og knipset et drøyt dusin bilder et steinkast unna kontoret. Deretter la vi bildene inn på disken, fyrte opp Autopano pro, valgte katalog og trykket play. Etter et halvt minutt kunne programmet by på følgende forhåndstitt:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer