AutoStreamer - lag oppdatert Windows installasjons-CD

Hvis du har ansvaret for å installere Windows 2000/XP på mange PCer, eller av andre grunner ønsker å oppgradere installasjons-CDen med alle oppdateringene, er dette sannsynligvis den aller enkleste løsningen.

AutoStreamer - lag oppdatert Windows installasjons-CD
Publisert
Sist oppdatert

Programmet heter AutoStreamer, og er en veiviser-basert løsning som tar deg gjennom prosessen med å bake såkalte Service Packs (oppdateringspakker) inn i Windows' installasjonsfiler. Til slutt lagres alt i en såkalt ISO-fil, som kan brennes til CD ved hjelp av et helt vanlig CD-brenneprogram.

Sparer tid

Dermed har du laget en helt ny Windows installasjons-CD, og slipper å installere oppdateringene i etterkant - de er allerede på plass når du starter Windows XP for første gang etter installasjonen. På den måten sparer du mye tid - spesielt dersom hyppige installasjoner og reinstallasjoner er en del av hverdagen din.

Nylig lanserte Microsoft Service Pack 2 for Windows XP. Denne pakken er en særdeles stor og omfattende oppgradering av operativsystemet, som blant annet hever sikkerhetsnivået mange hakk i forhold til tidligere. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

Foreløpig kun engelsk SP2 til Windows XP

Vi har brukt AutoStreamer for å oppdatere installasjonsfilene til en engelsk versjon av Windows XP. NB! Norsk versjon av Service Pack 2 er i skrivende stund ikke lansert, og du må derfor ikke prøve å oppdatere installasjonsfilene til en norsk Windows XP-CD før denne foreligger. Fremgangsmåten vil uansett være den samme som blir beskrevet under:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer