AutoVer - aldri mer tapte filer

Dette lille gratisprogrammet tar automatisk kopi av filene du jobber med, hver gang du trykker lagre-knappen.

Publisert
Sist oppdatert

Windows Vista har en smart funksjon som kalles Skyggekopier. Hver gang en fil blir overskrevet, for eksempel når et dokument som blir redigert og lagret på ny, sørger funksjonen for at det lagres en skjult kopi av filen. Ved å høyreklikke på filen kan du gjenopprette tidligere versjoner på et øyeblikk.

Les mer om hvordan du bruker Vistas skyggekopier her.

Men hva om du bruker Windows XP eller en tidligere versjon av Windows? Det finnes heldigvis løsninger også for deg, noen av dem er til og med enda mer sofistikerte - og endogtil gratis, slik som AutoVer.

Bestem selv hvor

Det lille programmet overvåker kun de mappene du ønsker skal overvåkes, og i motsetning til Vistas skyggekopier kan kopiene legges hvor du skulle ønske, for eksempel på en ekstern harddisk, nettverksstasjon eller minneplugg. Skulle harddisken i PCen ta kvelden, er du dermed trygg likevel.

Du kan også avgjøre om det på ett eller annet tidspunkt skal gjøres noe med revisjonene. Skal de for eksempel slettes etter 90 dager? Komprimeres til en ZIP-fil? Ingenting? Du bestemmer, programmet tar seg av resten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.