Avansert grafikk til lavpris

NYHET FRA CeBIT: ATI har nettopp annonsert et nytt brikkesett med en integrert grafikkprosessor som støtter avanserte grafikk-teknologier som maskinvarebasert Transform & Lighting. Siden grafikkprosessoren er intergrert, kan prisen holdes lav.

Avansert grafikk til lavpris
Publisert

Det er ikke uvanlig å integrere grafikk-akselerasjon i hovedkortet, men dette er første gangen et brikkesett har såpass kraftige 3D-funksjoner innebygget.

S1-370 TL er utviklet av ATI og ArtX – et grafikkbrikke-firma som ATI nylig kjøpte. Det kombinerer North Bridge-systemarkitektur og grafikkakselerator, som er designet av ArtX. Brikkesettet støtter Slot 1 og Socket 370-prosessorer, og 133, 100 og 66 MHz systembusser. Dette betyr støtte for mange forskjellige maskinkonfigurasjoner.

Kraftige grafikkmuligheter

Det mest oppsiktsvekkende i 3D-delen av brikkesettet, er den innebyggde T&L-arkitekturen. Transform & Lighting har vært stikkordet rundt de mer avanserte grafikkortene den siste tiden, og betyr mer realisme, mer detaljert grafikk og en bedre spillopplevelse. De grafikkbrikkene som hittil har støttet T&L, er Savage 2000 fra S3 og GeForce fra NVIDIA. Særlig er GeForce-kortene populære blant spillentusiaster, men er ganske dyre. Nå blir altså T&L tilgjengelig for ”massene”.

I tillegg har S1-370 TL støtte for full 32-bits farge i oppløsninger opptil 1600x1200. Ytelsestallene som ATI oppgir er 12,5 millioner polygoner i sekundet (som er et meget bra tall, selv om det antageligvis ikke stemmer helt i praksis), og en fillrate på over 330 millioner piksler i sekundet, som er bra men ikke helt på høyde med de aller beste kortene. Brikkesettet støtter også alle 3D-effektene i boken, og de nødvendige grensesnittene som DirectX 7 og OpenGL.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer