Avanserte funksjoner

Publisert

Integrasjon av funksjoner i HTML

Når du fyller ut et skjema på Internett, er det noen som både har laget et HTML-skjema, og et program som ligger på en server som kan ta imot informasjonen som du skriver inn.

Når noe beveger seg på skjermen din, er det noen som har laget en GIF-animasjon, en JavaScript-styrt animasjon, en Java-animasjon, eller kanskje til og med laget en animasjon i Flash eller Director. Dessuten har de tilpasset HTML-dokumentet slik at dette kan vise disse bevegelsene på riktig måte (standard HTML kan ikke skape bevegelse).

Kort sagt, hver gang det virkelig skjer noe spennende på skjermen din, fungerer HTML bare som et skall.

Men det er ikke alt som er like lett å legge inn i HTML-dokumentet ditt. For eksempel vil bare eksperter kunne vurdere om et JavaScript som fungerer utmerket på din nye Netscape Communicator 4.5, også fungerer på Microsoft Internet Explorer 3.0.

HTML-editoren bør kunne hjelpe deg både med å legge inn slike avanserte elementer og kontrollere at det blir gjort på en måte som forstås av alle nettlesere.

Selv når du bare skal legge inn standard lyd eller film på sidene dine, må du ofte bruke ulike kommandoer for ulike nettlesere. En god HTML-editor vil passe på at dette gjøres riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer