Avanserte Intel-systemer underveis

Intel girer opp for nye satsninger i markedet for arbeidsstasjoner og tjenere. Nye kodenavn dukker opp, men denne gangen er det ikke elver og vulkaner som må dele oppmerksomheten.

Avanserte Intel-systemer underveis
Publisert

Mot slutten av året kommer det nye hovedkort for tjenere, både for enkeltprosessor og flerprosessor-systemer. Minmosa er kodenavnet på det enkleste, mens to-prosessors kortene blir kalt Pine og Hemlock. Disse kortene vil kjøre på 133 MHz Frontside buss som styres av brikkesettet som har fått tallkoden 820. Prosessorene vil være Pentium III i nye raskere utgaver.

Lenger opp på ytelsesskalaen finner vi Willow, med to prosessorer, og Koa med fire prosessorer. Her brukes brikkesettet 840 som håndterer Xeon-prosessorer.

Etter år 2000

I andre halvdel av året vil vi stifte bekjentskap med Tumbleweed, som har en enkel Merced (IA-64) ombord, mens Juniper vil ha to og Lion vil ha fire Merced-prosessorer. Da snakker vi om ganske kostbare systemer.

Tidlig i 2001 kommer det løsninger for prosessoren Foster, som er etterfølgeren til Coppermine – 133 MHz-bus-versjonen av Pentium III. Dette er prosessorer som alle er i IA-32-familien. Kortet for to prosessorer vil hete Hickory, mens kortet som håndterer fire prosessorer vil hete Shasta.

Arbeidsstasjoner

Det vil bli mange valgmuligheter også for arbeidsstasjoner. Ønsker du å kjøre to Pentium III kan du velge Outrigger, et alternativ for de som krever mer vil være Brigantine med to Xeon-prosessorer..

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer