Avanserte muligheter i Dreamweaver 2

Publisert

JavaScript og Java

Hvordan kan Dreamweaver hjelpe til med bruk utover HTML? Det er få gode websider som klarer seg uten JavaScript og/eller Java i dag. Men det er ofte vrient å skrive og tilpasse JavaScript og Java for andre enn erfarne brukere.

Mange webutviklere drømmer nok om et utviklingsverktøy som ikke bare hjelper til med oppsett av tabeller (som ikke er vanskelig, men som fort blir uoversiktlig) og annet i HTML, men som også har et sett med nyttige (og unyttige) JavaScript-rutiner som kan tilpasses og justeres.

Dreamweaver tar JavaScript på alvor. Ser du på menyene eller i håndboka, kan du lett få inntrykk av det motsatte, men notér deg at Dreamweaver bruker betegnelsen "Behavior". Det er laget et eget kontrollvindu, hvor du velger hvilke minstekriterier du skal kode etter. Du kan stille det helt ned i Microsoft Internet Explorer 3.0. Imponerende nok, men ikke en av de mest brukervennlige funksjonene i Dreamweaver.

Dreamweaver baserer seg på at Java-appleter produseres i andre programmer. Men det er forholdsvis god støtte for å integrere disse i HTML-dokumenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer