Avanserte muligheter i Homesite 4

Publisert

Style sheets

Homesite 4 har en egen Style Sheet Editor, som i likhet med Dreamweavers er litt tungvint å bruke. Du må gjennom en lang liste over opsjoner og må velge fra denne.

Homesite 4 gir deg muligheten for å se direkte på skjermen hvordan resultatet blir, og dette er en stor fordel. På den annen side er det ingenting som forteller deg om alle valgene dine blir støttet av de riktige nettleserne.

Når du endelig har klart å sno deg gjennom jungelen av kommandoer som du aldri har vært borti før, finnes det ingen elegant metode for å føre over style sheet-definisjonen til ditt aktive HTML-dokument.

Tabeller

Tabellredigeringen til Homesite 4 er mindre fleksibel enn Dreamweavers. Første gang du arbeider med en tabell, kan du få til nesten alt du måtte ønske deg. Men skulle du ønske å gjøre tingene annerledes senere, sitter du fast.

Jobber du med kompliserte tabeller, og har behov for å endre oppsettet, slik som å dele opp eller lime sammen celler, er det svært lett å gjøre feil hvis du må endre på koden selv. Men Homesite 4 kan ikke hjelpe.

JavaScript

Homesite 4 har seks JavaScript-rutiner som er tilgjengelige gjennom et eget hjelpeprogram. Disse er svært enkle å bruke i et dokument, og du behøver ikke kunne noe som helst om JavaScript for å få det til å virke. Men det er egentlig bare to av rutinene som er nyttige: Rullegardinmeny med hopp til andre URLer, og oppstart av eget vindu hvis andre websider forsøker å sette siden din inn i sitt eget frames-sett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer