Avast

Avslutter omstridt datainnsamling

Antivirusselskap videresolgte brukerdata.

JUMPSHOT: Sikkerhetsselskapet Avast beklager og avslutter den omstridte datainnsamlingen. Foto: Avast
JUMPSHOT: Sikkerhetsselskapet Avast beklager og avslutter den omstridte datainnsamlingen. Foto: Avast Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken skrev vi om avsløringene rundt leverandøren av antivirus-programvare, Avast, som solgte innsamlet brukerdata til tredjeparter. Nå har selskapet besluttet å stenge Jumpshot-prosjektet med øyeblikkelig virkning.

I et åpent brev skriver Ondrej Vlcek, toppsjef i Avast, at selskapets hovedfokus er å beskytte brukerne og alt annet er uakseptabelt.

«Derfor har jeg, sammen med styret, besluttet å terminere Jumpshots datainnsamling og trapper ned Jumpshots drift med øyeblikkelig virkning», skriver han.

Vlcek skriver videre at selv om dette vil ramme hundrevis av lojale ansatte i Jumpshot og flere titall kunder, er det det riktige å gjøre.

Samlet inn brukerdata

Det var nettstedene Motherboard og PCMag som stod bak avsløringene rundt Avast og Jumpshot. Her kom det frem at Avast, som står bak antivirusprogrammene Avast og AVG, som brukes av flere hundre millioner personer verden rundt, selger sensitive brukerdata til tredjeparter.

Informasjonen innhentet de to nettstedene fra dokumenter som stammer fra Jumpshot. Dokumentene avslører at Avast-programvaren samlet inn data på PC-en, som Jumpshot pakket om til ulike produkter og solgte til klienter som Google, Pepsi, Microsoft, Yelp, Home Depot og mange flere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.