Babylon 3.0: gratis oppslagsverk med ett museklikk

De fleste støter vel på et uforståelig ord en gang i blant mens de surfer på nettet. Nå trenger du ikke lenger slå opp i ordbøker – det holder bare å laste ned et lite program.

Publisert

Hvem som helst kan sitte fast med et ord eller uttrykk de ikke forstår. Det finnes flere løsninger på problemet; det mest logiske er å slå det opp i en ordbok eller et annet oppslagsverk. Sitter du foran en datamaskin er det praktisk å benytte seg av noen av de mange online-oppslagsverkene, men du må selvsagt vite hvor du skal lete – og det kan ta tid.

Noen smarte programmerere har derfor funnet en meget praktisk løsning: Et oppslagsverk som hele tiden er tilgjengelig, og gir deg massevis av informasjon med noen få museklikk. Det er utrolig enkelt – det er bare å høyreklikke (den aktuelle knappen kan forandres på) på et ord du lurer på. Med en gang dukker det opp et vindu med forklaring på hva ordet betyr. Det er imidlertid ikke alt.

Masse informasjon

Når du har fått opp en forklaring på hva ordet betyr, er det gjerne flere valg du kan foreta deg. Hvis knappen ”More results” dukker opp under forklaringen, kan du få utfyllende informasjon om ordets betydning hentet fra flere forskjellige kilder. Og da snakker vi om virkelig mye informasjon – du får gjerne oversettelser fra andre språk, og forklaringer fra diverse relevante nettsteder. For eksempel prøvde vi å søke på en del engelske slanguttrykk, og fikk riktig forklaring hver gang. Det samme gjelder en del tekniske utrykk relatert til for eksempel musikk – til og med hvis Babylon ikke finner ordet i sin database, klarer programmet å finne det andre steder som kan gi deg en forklaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer