Back Orifice – ingen trussel likevel?

Det tok ikke lang tid før det dukket opp flere programmer som nøytraliserer det potensielt farlige Back Orifice 2000-programmet. Antivirus-utviklere gjør til og med narr av programmet, og hevder at det er svært enkelt å lage "motgift".

Back Orifice – ingen trussel likevel?
Publisert

Vi har tidligere 4377>skrevet om den store hacker-konferansen DefCon, som nylig fant sted i Las Vegas. Der ble den nye versjonen av hacker-programmet Back Orifice presentert, til stor begeistring blant de fremmøtte.

Back Orifice 2000 (BO2K) er en såkalt trojansk hest, som er et program som gjemmer seg i andre filer, og etter installasjonen lar det uvedkommende få kontroll over din datamaskin. BO2K er ikke et virus, men et verktøy som lar andre få tilgang til den infiserte PCen. Skaperne av programmet påstår selv at formålet kun er å avsløre sikkerhetshullene i Windows NT.

Motgiften allerede tilgjengelig

Back Orifice 2000 er lett tilgjengelig, og utviklerne har også lagt ut kildekoden. Dette gjør det mulig for antivirus-produsenter å raskt komme med mottiltak. Programmer som avslører BO2K og nøytraliserer den, er allerede tilgjengelige fra flere antivirus-produsenter, blant annet Internet Security Systems, Network Associates, Symantec og Cybersource.

De fleste motgiftene har kommet i form av patcher som oppdaterer deres eksisterende antivirus-programmer. Det finnes også informasjon om hvordan du kan fjerne det uønskede programmet på egen hånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.