Backup av bilder

Sommerferien er over, nå gjelder det å ta vare på alle minnene.

Å ta backup av bildene til nettskyen seiler opp til å bli den mest populære og enkleste løsningen for mange. SkyDrive er en løsning fra Microsoft der du kan lagre inntil sju gigabyte med bilder og andre filer uten å betale noe som helst. Opplasting av bilder kan dessuten skje automatisk.
Å ta backup av bildene til nettskyen seiler opp til å bli den mest populære og enkleste løsningen for mange. SkyDrive er en løsning fra Microsoft der du kan lagre inntil sju gigabyte med bilder og andre filer uten å betale noe som helst. Opplasting av bilder kan dessuten skje automatisk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tiden da man tok bilder, leverte inn filmen, og fikk fotografier og negativer tilbake fra butikken, er for lengst historie. Den digitale bølgen har veltet over oss, og papirbilder i album er erstattet med visning på skjerm og deling i sosiale nettjenester.

For mange er dessuten mobilen blitt hovedkamera, med tusenvis av bilder lagret på en liten enhet. Men mobiler varer ikke evig, og kan fort havne på avveie. Det samme gjelder PC-er og harddisker.

Digitalteknikken har ført mye positivt med seg, men den er svært sårbar. Systemkrasj, defekte disker og virusangrep er lite hyggelig, og like fullt vil fleste digitalfotografer oppleve dette før eller siden. Negativer finnes som kjent ikke i digitalverdenen, det nærmeste du kommer er kopier av bildefilene.

Hovedregelen er krystallklar: Sørg alltid for å ha minst to kopier av bildefiler som du ikke vil miste.

Her følger noen åpenbare løsninger for sikker backup av bildene dine.

Alternativt 1: NettskyenDette har blitt en svært populær måte for å ta sikkerhetskopi av bilder. Bruker du mobilen kan slik sikkerhetskopiering skje automatisk til en rekke nettlagringsløsninger. På iPhone har du for eksempel iCloud, og Android-mobiler har ofte tilsvarende løsninger fra produsenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer