Backup av nettleseren

Når sikkerhetskopierte du vel nettleserens innstillinger, passord, historikk og tillegg sist?

Publisert
Sist oppdatert

Å sikkerhetskopiere nettleseren er kanskje ikke det som har høyest prioritet hos de fleste databrukere, men over tid blir det jo en god del bokmerker som du sikkert har tatt vare på av en god grunn.

I tillegg har vi selvfølgelig generelle innstillinger, passord, historikk, plugins, autofullfør, cookies og så videre - etter hvert vil det faktisk bli nokså mye informasjon som bare forsvinner dersom du må reinstallere eller bytte datamaskin.

Derfor er det også utviklet verktøy som kan sette nettleseren din tilbake til fordums storhet - i denne artikkelen får Windows-brukere litt hjelp med Firefox, Internet Explorer og Opera.

For Firefox: MozBackup

Backup av nettleserenMozBackup er egentlig langt mer enn en enkel løsning for Firefox. Som navnet hentyder fungerer den også på annen programvare fra Mozilla - blant annet e-posklienten Thunderbird. Også Netscape Navigator er støttet, noen bruker faktisk fremdeles det...

MozBackup er gratis og finnes her.

For IE: Internet Explorer Backup

(hva ellers?)
Det lille programmet fra BackRex med det svært originale navnet Internet Explorer Backup lar deg enkelt ta sikkerhetskopier av det meste som har med Internet Explorer å gjøre.

Backup av nettleseren


Denne skal visstnok også fikse biffen mellom forskjellige versjoner av Windows eller IE, kjekt å vite dersom du vil ha med deg dataene fra en gammel til en ny datamaskin. Den kan også settes til å automatisk ta sikkerhetskopier med jevne mellomrom dersom du skulle ønske det.

Internet Explorer Backup koster heller ingen ting og kan lastes ned fra denne siden.

For Opera: gjør-det-selv

Backup av nettleseren


Med Opera er det nokså grei skuring å ta backup manuelt, spesielt dersom du leser denne offisielle oppskriften.

Men det finnes enkle verktøy som automatiserer dette også, som for eksempel OperaBackUP.

Og helt til slutt minner vi på at det ikke er noe stort poeng i å sikkerhetskopiere dersom kopiene ligger på samme harddisk som originalene. Legg de derfor over på en annen harddisk, datamaskin, en CD, minnepinne eller lignende.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer