Bærbar + to ekstra skjermer

Publisert
Sist oppdatert

Hei

Har en bærbar HP-data, med HDMI ut og VGA ut. Kan jeg koble begge de to sammen og få 3 skrivebord (Flatskjerm via HDMI, PC-skjerm via VGA og skjermen på den bærbare dataen)? Er dette mulig?

Håper du svarer.

Eirik

Datadoktoren svarer

Hei,

For de fleste grafikkort er det slik at det kun støtter to skjermer, selv grafikkort med tre utganger (som DVI + VGA + S-Video). Kort sagt, når to av dem er i bruk vil du ikke få bilde på den tredje.

Så for en bærbar vil det være slik at du kun kan bruke en av de eksterne utgangene - den bærbares egne skjerm teller som skjerm nummer to i dette tilfellet.

For en vanlig stasjonær datamaskin hadde løsningen vært å skaffe seg et ekstra grafikkort, men for bærbare er ikke dette noen løsning. I stedet må du satse på ekstra maskinvare, som for eksempel en USB-enhet som gir deg muligheten til å legge til enda en skjerm. Slike eksterne bokser kan være enkle (for en skjerm) eller mer avanserte og for flere skjermer. Vi har også testet en dokkingstasjon som kan hjelpe deg.

Ellers finnes det også faktisk skjermer med innebygd "skjermkort" - alt du trenger er å koble den til en USB-port.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer