Bærbar Fujitsu med følsom skjerm

Litt større enn et halvt A4-ark, og bare 1,2 kg! Fujitsu lager så små datamaskiner at de får plass i en bred frakkelomme. Men Fujitsu har mer å by på. Den nye modellen Lifebook B112, har byttet ut styrespaker med en trykkfølsom skjerm.

Fujitsu Lifebook B112 vil ha et ytre som blir identisk med modell B110 som er på det norske markedet nå
Fujitsu Lifebook B112 vil ha et ytre som blir identisk med modell B110 som er på det norske markedet nå Vis mer
Publisert

Fujitsu lanserer den nye mini-bærbare Lifebook-maskinen i mars. Det er ingen kraftmaskin, men den vil trolig være svært interessant for mange brukere som verdsetter at bærbare maskiner tar lite plass, og veier minst mulig.

Lifebook B112 har i likhet med forgjengeren B110 en Pentium MMX 233 MHz, 32 MB RAM (utbyggbar til 96 KB), 3,2 GB harddisk og 8,4" TFT-skjerm som kan vise 800x600 piksler med 16 bits farger.

Maskinen har dessuten ett PC-kort-spor (PCMCIA), to USB-porter, og én infrarød port. Og alt dette måler bare 23 cm i bredden, 17 cm i dybden og 3 cm i høyden. Maskinen leveres med Windows 98.

Trykk på skjermen

Det er to spennende endringer fra B110 til B112, og det er at maskinen er utstyrt med trykkfølsom skjerm og innebygget modem. Trykkfølsom skjerm med tilhørende "penn" vil nok være av størst interesse for brukere som ikke liker verken styrepinne eller styreflate ("touchpad") som normalt finnes på bærbare datamaskiner.

Hvis Fujitsu klarer å lage en tilstrekkelig rask løsning, vil den trykkfølsomme skjermen også kunne fungere som et tegnebrett. Med et normalt godt tegneprogram, vil det være mulig å lage gode illustrasjoner mens du sitter på flyet eller toget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer