Bærbar kommer ikke på trådløst nett

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har en litt eldre bærbar PC med innebygd støtte for trådløst nett. Den fungerer fint de aller fleste steder, men der jeg nettopp har flyttet inn fungerer ikke tilkoblingen. Jeg får god signalstyrke, og legger inn passordet, men kommer ikke på nett.

Hva er galt?

Hilsen Reidar

Datadoktoren svarer

Hei

Med PCer er av litt eldre type må man være oppmerksom på at det er et par ting som det innebygde trådløse nettverkskortet kanskje ikke støtter. Dette har med hvilken standard senderen opererer med og hvilken type kryptering som brukes.

Sjekk først med den som har satt opp den trådløse ruteren om den støtter både 802.11b og 802.11g. Det er mulig å slå av støtten for 802.11b, da blir eldre maskiner som bare har støtte for 802.11b utestengt.

I ditt tilfelle er det sannsynligvis krypteringen som ikke støttes. Du har sannsynligvis bare støtte for WEP-kryptering, mens nyere trådløse nett bruker WPA som er langt sikrere.

Sjekk i oppsettet for trådløst på din bærbar og sjekk om WPA er et alternativ under kryptering.

Hvis WPA ikke finnes, må du kjøpe deg et nytt nettverkskort til å stikke inn i spalten for PC-Card på PCen din, eller en USB-enhet hvis det første alternativet ikke er tilgjengelig. Disse alternativene koster ikke mer enn noen hundrelapper, og vil gi deg forbindelse i både nye og gamle trådløse nett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer