Bærbar MP3 med opptak

Musikkindustrien er ikke glad i MP3-spillere, men Samsung lar seg ikke skremme: I februar neste år kommer selskapet med to MP3-spillere i kredittkortformat, og en av dem har innebygd mikrofon.

Publisert

I og med at musikkindustrien nylig har forsøkt å stanse Diamond sin bærbare MP3-spiller, er det oppsiktsvekkende at Samsung nå lanserer et konkurrerende produkt med muligheter for innspilling.

Verdens minste

Spilleren skal være på størrelse med et kredittkort – 17 millimeter tykk. Det gjør den til verdens minste. Den har 24 MB innebygd minne, pluss ytterligere 16 MB på et eksternt kort. I følge planen skal spilleren kunne få mer minne etter hvert som de eksterne minne-modulene blir større.

Spilleren har kun analog inngang, hvilket betyr at musikkindustrien ikke nødvendigvis har grunnlag til å rettsforfølge produktet. Det er også mulig å spille inn lydfiler i wav-format. Samsung har i tillegg bygd inn en mikrofon som gjør det mulig å gjøre ”live” opptak av forskjellig slag.

Samsung planlegger å starte salget av MP3-spilleren i februar (det blir også mulig å kjøpe en modell uten mikrofon eller innspillings-muligheter). Den ventes å komme til USA senere i 1999, men det er uvisst når den eventuelt vil komme på markedet i Europa.

Les mer om ”krigen” mot MP3 1454">her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.