Bærbar PC - hva slags skjerm?

Publisert
Sist oppdatert

Kan de fortelja meg kva som er forskejll på ein berbar med WLED 1440 x 900 TFT-skjerm med TrueLife og ein med CCFL 1440 x 900 TFT-skjerm med TrueLife?

Lurar på kva skjerm eg skal velja til bruk med Photoshop (foto redigering).

Beste helsingSvein

Datadoktoren svarer

Hei Svein,

WLED - også kjent som White LED eller ganske enkelt LED - er relativt nytt. Sakens kjerne ligger i LCD-skjermens bakgrunnslys og teknologien som brukes for å produsere dette. Tradisjonelt har det vært brukt en slags fluoriserende lysstoffrør (CCFL - cold cathode fluorescent lamps), men nå går flere og flere over til LED (light-emitting-diode) ettersom teknologien har blitt bedre og billigere.

LED har den fordelen over CCFL at den kan gi skjermer som er mer lyssterke, bruker litt mindre strøm og gir en smule bedre fargegjengivelse.

Når det gjelder "TrueLife" er dette bare Dell sin måte å si at det er en glossy skjerm - altså at den har et blankt kontrastbelegg.

Dersom ikke forskjellen i pris er veldig stor foreslår jeg at du går for en LED-skjerm, uansett bruksområde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer