Bærbar PC med widescreen fra Zepto

Apples Powerbook-serie har inkludert modeller med brede skjermer i to år allerede. Nå kommer også bærbare PCer med widescreen, og norske Zepto Computers er blant de aller første som satser på formatet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er den taiwanske OEM-produsenten Mitac som produserer Znote 3100 Wide for Zepto. Minne, prosessor, harddisk og CDRW/DVD blir derimot montert, konfigurert og testet av nordmennene.

Zepto Znote 3001 Wide
Zepto Znote 3001 Wide Vis mer


Den helt spesielle PCen er utstyrt med en 15,2" widescreen, med en oppløsning på 1280x854 punkter (WXGA+). Prosessoren er en 2.0 GHz Pentium 4 Mobile, og PCen blir levert med 40 GB harddisk, 256 MB minne og kombinert CD-brenner/DVD-spiller.

For øvrig har PCen tilkoblinger som man etter hvert har lov til å forvente i 2003, som USB2.0-porter, FireWire-port og TV-utgang. Grafikken er det nVidia som står for, og brikken bærer betegnelsen MAP17-440, med 64 MB VRAM. I tillegg er PCen utstyrt med både nettverkstilkobling og modem.

De ytre målene på Znote 3001 Wide bør ikke skremme noen, til tross for den brede skjermen; 352 x 260 x 29.9~31.4 mm. Vekten blir oppgitt til 2,7 kg.

Zepto melder at PCen vil være leveringsklar i mars, og prisen vil ligge på ca 15.000 kroner + mva.

Linux

Samtidig vil Zepto Computers begynne å selge enkelte av sine PC-modeller med ferdig installert og spesialtilpasset Linux med programvare, basert på RedHat 8.0-distribusjonen. Her får du full pakke med kontorprogrammer, musikk og videoprogrammer, CD-brenneprogram og mye mer. For denne installasjonen vil Zepto Computers ta 590 kroner, inkludert CD-plater, veiledningshefte og to timer support.

- Vi ønsker å gi kjøperne av Zepto-maskiner et godt alternativ til Windows og Office. Besparelsene blir mange tusenlapper, og funksjonaliteten er i de fleste tilfeller like god, sier Tom Vedvik i Zepto Computers til DinSide.

Se for øvrig vår omtale og skjermbilder av RedHat Linux 8.0 her.

Lenke:
Zepto Computers

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer