Bærbar som skjerm?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Jeg lurer på om det går an å bruke en bærbar PC som skjerm for en stasjonær maskin.
Poenget er at jeg har mye musikk og filmer på den stasjonære PCen og i stedet for å kopiere dette over til den bærbare, så vil jeg heller bruke den stasjonære som lagringssted for dette, men ha den bærbare som skjerm.

Kanskje ikke den beste forklaringen, men håper du kan hjelpe.

Hilsen
Kjetil.

Datadoktoren svarer

Hei
Det er flere måter å løse dette problemet på, begge forutsetter at maskinene er koblet sammen i nettverk. Du trenger bare en krysset nettverkskabel mellom maskinene, hvis de ikke allerede er knyttet sammen i nett f.eks. via en ruter

En måte er å fjernstyre den stasjonære PCen fra den bærbare. Da ser du skjermbildet slik som det hadde vært hvis du satt ved den stasjonære. Har du en rask nettverkskobling, f.eks. 100 Mbit, vil det fungere greit som styring, men for overføring av video og lyd er det en veldig tungdrevet løsning. Du vil neppe få noen god flyt i video.

Det finnes flere måter å sette opp fjernstyring på. Kjører du Windows XP på maskinene kan du bruke den innebygde Remote Desktop Connection, som er både er veldig rask og enkel å bruke. Hvis du har andre utgaver av Windows finnes det mange andre løsninger, søk på VNC på Internett, så får du mange alternativer.

Hvis det er bare filene du skal ha tak i, så er det bare å gjøre de filmappene som inneholder musikk og filmer tilgjengelige over nettverket mellom PCene.

Da styrer du alt fra den bærbare, som om filene lå på denne maskinen. Med 100 Mbit nettverk har du god nok hastighet til å spille av selv de mest krevende videoformatene direkte fra den stasjonære.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer