Bærbar som skjerm?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg lurer på om det går an å bruke en bærbar PC som skjerm for en stasjonær maskin.Poenget er at jeg har mye musikk og filmer på den stasjonære PCen og i stedet for å kopiere dette over til den bærbare, så vil jeg heller bruke den stasjonære som lagringssted for dette, men ha den bærbare som skjerm.

Kanskje ikke den beste forklaringen, men håper du kan hjelpe.

HilsenKjetil.

Datadoktoren svarer

Hei Det er flere måter å løse dette problemet på, begge forutsetter at maskinene er koblet sammen i nettverk. Du trenger bare en krysset nettverkskabel mellom maskinene, hvis de ikke allerede er knyttet sammen i nett f.eks. via en ruter

En måte er å fjernstyre den stasjonære PCen fra den bærbare. Da ser du skjermbildet slik som det hadde vært hvis du satt ved den stasjonære. Har du en rask nettverkskobling, f.eks. 100 Mbit, vil det fungere greit som styring, men for overføring av video og lyd er det en veldig tungdrevet løsning. Du vil neppe få noen god flyt i video.

Det finnes flere måter å sette opp fjernstyring på. Kjører du Windows XP på maskinene kan du bruke den innebygde Remote Desktop Connection, som er både er veldig rask og enkel å bruke. Hvis du har andre utgaver av Windows finnes det mange andre løsninger, søk på VNC på Internett, så får du mange alternativer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer