Bærbar som WiFi hotspot

Alene på nett? Del med andre med din bærbare som trådløst aksesspunkt.

Bærbar som WiFi hotspot
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes åpne trådløse nettverk nesten over alt, men bare nesten. Og selv om vi kommer oss på nett er vi likevel ikke alltid i mål.

Vi havner på et hotell med bare kablet nett i veggen, og ingen trådløs til iPhone. Eller vi sitter og venter på en flyplass med vår bærbare og har betalt for trådløs tilgang. Men fruen har ikke tilgang på sin bærbare og heller ikke sønnen med sin iPhone.

Men det finnes en løsning.

Virtual Router

Flere programmerere har funnet en egenskap i Windows 7 som ikke er tilgjengelig uten videre. De har derfor bygget videre på dette og lagt ut en løsning som alle kan bruke i form av gratisprogrammer.

Les også: Finn trådløse, åpne nett

Den vi har valgt å sjekke er Virtual Router, som gjør om din bærbare til en trådløs ruter med noen enkle grep.

Hva må til?

`Det eneste som kreves er at du har en PC med Windows 7. Du laster ned programmet, installerer det og etter oppstart møtes du av dette vinduet:

I feltet Network Name (SSID) skriver du inn navnet på nettverket du vil opprette. Her kan du finne på hva som helst, mange har mye moro med kreative navn på sine trådløse nett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.