Bærbar til videoredigering?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Har rotet rundt på nettet for å finne den beste PCen til redigering av video og foto i forhold til pris. Har funnet Elitegroup G556E DVD±RW D2000 15" 80GB 1.0GB fra Multicom til vel kr 16 000 som en god kandidat. Er dette et bra kjøp, eller har datadoktoren bedre forslag? Ofte oppgis PCens egenskaper som spillmaskin. Gjelder det samme krav til maskinen for video og fotoredigering? Vennlig hilsenBjarne

Datadoktoren svarer

Hei

Er du sikker på at du vil ha en bærbar PC til video og bilderedigering? Du betaler en god del for at den er bærbar, sammenlignet med en stasjonær PC med samme ytelse.

Men hvis det er viktig at det er en bærbar, ville jeg valgt en maskin med skjerm i bredformat, f.eks. 1680 x 1050 punkter.

Jeg ville også satset på en eller flere eksterne disker, gjerne med FireWire.

Men den optimale maskin til video og tyngre bildebehandling er en stasjonær PC med doble prosessorer og minst én bred LCD-skjerm.

På en bred skjerm får du plass til mer av tidslinjen ved videoredigering, og du får plass til verktøybokser ved siden av bildet ved bilderedigering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer