Bærbare LG-modeller klare

NYHET: LG satser på lettere og stillere bærbare enn konkurrentene. Her er oversikten over den første kolleksjonen for det norske markedet.

Publisert
Sist oppdatert

Salget av bærbare PCer har skutt rakettfart, og det selges nå flere bærbare enn stasjonære her til lands, for første gang i historien. Derfor er det ikke uventet at det kommer stadig nye aktører på banen. En av de mest spennende av dem er koreanske LG Electronics. Selskapet har produsert bærbare PCer siden 1997, for det meste OEM-produkter for blant andre IBM og HP. Nå satser selskapet bredt under eget merkenavn, også i Norge. LG er i dag verdens nest største leverandør av LCD-skjermer.

- Vår styrke er først og fremst kvalitet, siste generasjon maskinvare og produkter som veier mindre enn konkurrentenes, sier Patrik Andersson, nordisk salgssjef i LG til DinSide Data, og legger til at lav pris har ikke vært hovedfokus denne gangen.

Den nye serien består av PCer basert på Intel Centrino II-teknologi, og har fått kjøleteknikker som i følge selskapet skal gi enda mer stillegående og mindre varme maskiner enn de fleste konkurrentene.

LM60 Express og LM 70 - ultraportabelt

Disse to modellene har henholdsvis 14 og 15 tommer skjerm, og veier 2,1 og 2,3 kg.

LM60
LM60 Vis merProsessor er Pentium M fra 1,6 GHz, og billigste utgaver får intergrert Intel GMA900 grafikk, men de kan også levere smed Mobility Radeon X600-grafikk fra ATI. Øvrige spesifikasjoner inkluderer 512 MB minne, 60 eller 80 GB harddisk, WLAN, 3 USB-porter, VGA, S-video, firewire og 4-i-1 kortleser for de vanligste minnekortstandardene. Prisene starter på 12.995 inkl mva til 15.995 inkl mva.

LS70 Express - Tynn og kraftig

Litt større og rimeligere, vekten stopper på 2,6 kg.

LS70
LS70 Vis merBilligste versjon får 1,4 GHz Celeron M-prosessor, 40 GB harddisk, 512 MB og integrert GMA-900 grafikk. Men også denne kan utstyres med Radeon X600. For øvrig får den 4 USB-porter, iR-port, Firewire, WLAN og minnekortleser. Prisene starter på 8.995 kroner inkl mva.

LW60 Express og LW70 Express - multimediemaskiner

Modellene har bredskjermer med glassaktig overflate på henholdsvis 15,4 og 17 tommer, og henvender seg til et publikum med fokus på multimedia og spill.

LW70
LW70 Vis merMaskinene kan spille av MP3-musikk, CD og DVD uten å måtte starte Windows. Fjernkontroll følger med, og sitter i PCMCIA-plassen når den ikke er i bruk. Med en vekt på 3,1 kg er LW70 Express 30% lettere enn sammenlignbare maskiner på markedet, i følge LG. Rimeligste utgave av LW 60 vil koste 11.995 kroner, og dyreste 15.995 (inkl mva). For LW70 blir prisene 14.995-19.995 kr inkl mva.

Norske distributører er blant andre Hattelco og Scribona. DinSide Data kommer til å teste en eller flere av modellene utover høsten.

OPPDATERT: LG oppgav først at prisene var uten mva. Det riktige skal være inkl mva. Vi beklager dette.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer