Bakgrunnstoff: Slik lager du programmer til kameraet

Operativsystemet som benyttes av Kodak heter Digita, og er utviklet av selskapet Flashpoint. I følge Flashpoint, er dette operativsystemet helt åpent, og gir i prinippet ubegrensede muligheter.

Publisert

For deg som vil lage programmer til Digita, står valget mellom to verktøyer: Et enkelt skriptspråk for å lage programmer som påvirker basisfunkjonene i kameraet, eller et mer fullverdig utviklingsverktøy basert på C++.

Enkle skript for enkle oppgaver

I eksempelet med eiendomsmegleren som vil ta bilder i en bestemt rekkefølge, er skriptverktøyet det rette alternativet. Kommandoene skrives inn i en helt vanlig tekstfil, som overføres til minnekortet. Når du så setter minnekortet inn i kameraet, vil skriptene dukke opp autmatisk som egne valg i menyen.

Disse skriptene kan god sammenlignes med makroer i tekstbehandlingsporgrammer.

Fullblods programmering for de mest krevende

For deg som vil lage de mest avanserte programmene, kan du kjøpe utviklingsverktøyet Tornado fra Flashpoint. Dette utviklingsverktøyet kommer til å koste ca. 1.000 dollar når det kommer på markedet i september.

Med dette utviklingsverktøyet kan du starte kameraet med ditt egne helt unike oppsett. et eksempel som illustrerer mulighetene, er programmet DigitaFX som bytter ut alle standardfunksjonene i kameraet med et komplett bilderedigeringsprogram av typen Adobe PhotoDeluxe. Kobles Kameraet til en TV, trenger ikke brukeren PC i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.