Banebrytende digitalkamera fra Olympus

Olympus C2500 L har hele 2,5 millioner bildepunkter, og det er rekord så langt. Kameraet har speilreflekssøker, og både blender og lukker kan justeres manuelt. Dette er gode nyheter for alle fotointeresserte som lurer på om de skal konvertere til digitalt.

Publisert

CeBIT er også åstedet for spennende produktlanseringer, og Olympus bruker anledningen til å vise frem sommerkolleksjonen av digitale kameraer.

Den aller mest spennende nyheten er utvilsom speilreflekskameraet C 2500 L, som har en oppløsning på hele 2,5 mill. bildepunkter. Dette er et langt steg i retning av at digitale kameraer kan erstatte filmabaserte kameraer helt. Med så mange bildepunkter, kan du uten videre forstørre bildet til en hel A4-side (under forutsetning av at du har en god utskriftsenhet).

En skikkelig godbit for fotoentusiaster er at du kan stille blender og lukker helt uavhengig av hverandre. Dette høres selvsagt ut for en som har jobbet med filmbaserte speilreflekskameraer tidligere, men det er ikke noen selvfølge på digitalkameraer.

Skikkelig blitz-løsning

Det første digitale kameraet som fikk ekstern blitz-kontakt, var C-1400 XL. Denne kontakten utløser bare blitzen uten å gi informasjon om hvor mye lys motivet egentlig trenger. Det er farlig siden digitalkameraer er mye mer følsom for overeksponering enn film.

Alternativet (som blant annet finnes på Nikon 900s) er å måle lyset gjennom objektivet, for deretter å sende opplysninger om dette til en blitz som kan håndtere informasjonen den får og regulere lysmengden. C2500-L har fått denne blitz-styringen, og det øker verdien vesentlig for fotointeresserte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer