Test av Microsoft Surface Pro X

Bare nesten, Microsoft

Surface Pro X er kanskje den sprekeste lanseringen siden Surface Book i 2015, men vi er ikke helt tilfredsstilte.

SURFACE PRO X: For første gang siden Surface 2 kommer det en Surface med ARM-brikke, men opplevelsen har fortsatt et stykke å gå. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SURFACE PRO X: For første gang siden Surface 2 kommer det en Surface med ARM-brikke, men opplevelsen har fortsatt et stykke å gå. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Av Surface-nyhetene til Microsoft i fjor, var det utvilsomt Surface Pro X som var den mest interessante (av produktene som nå er på markedet. Både Surface Neo og Duo er etter vår mening mer spennende enheter).

Etter flere generasjoner med samme utforming, er Pro X et friskt pust for en serie vi føler stanger litt, og nykommeren kan være dytten Surface Pro kanskje trenger.

Det er i hovedsak to ting som skiller Surface Pro 7 og Surface Pro X. Sistnevne har et slankere og mer elegant design med avrundende hjørner og en skjermkant som er mye smalere.

Den andre egenskapen, som for så vidt er den mest radikale, er at Pro X ikke drives av en Intel Core-prosessor slik som de andre Surface-enhetene på markedet. I stedet sitter det et ARM-brikkesett Surface Pro X, som det gjorde Surface RT og Surface 2.

Brikken er utviklet i samarbeid mellom Microsoft og Qualcomm, selskapet som står bak Snapdragon-brikken som sitter i flerfoldige smarttelefoner og nettbrett.

ARM på PC-er, i hvert fall på bærbare og brettbare som ikke trenger den kraftigste maskinvaren, kommer vi til å se mer og mer av fremover, men etter rundt to uker med Surface Pro X og Microsoft SQ1-brikken er vi ikke helt overbevist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.