Barn og spill

Ferie er spilltid for mange barn. Men vet du egentlig hva avkommet spiller?

Publisert
Sist oppdatert

Call of Duty 4, Gears of War og World of Warcraft. Er man en foresatt for en liten pjokk er sjansen stor for at disse spilltitlene er like ukjente for deg, som verdien av en god bok er for poden.

Når man var mindre, hadde gjerne aldersmerking på spill og film en omvendt effekt - jo høyere aldersgrense spillet eller filmen hadde, desto viktigere var det å bli den i kameratflokken som klarte å skaffe det først.

Hvor man setter grensen er selvsagt opp til foreldrene selv. Det kan, og blir diskutert opp og ned hvorvidt voldelige dataspill er skadelig for barn, men som foresatt er det ikke alltid lett å henge med i svingene når junior løper opp på rommet med spillet under armen.

Hvor setter man grensen?

Alle dataspill har i dag aldersmerking og diverse ikoner for å vise hva som ligger bak - Men hva hvis "alle vennene" har spillet og det ikke kommer på tale å være den eneste som ikke har det?

Kanskje ser man seg selv som mer liberal enn amerikanske interesseorganisasjoner, som ESRB, som driver med aldersmerking av spill. Diverse fy-ord som poden uansett har lært andre steder, kan være grunnen til at spillet har fått en høy aldersmerking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer