Test: Multicom Talisa L140 Ultra

Batteritid av en annen verden

Aldri før har vi testet en PC med bedre batteritid. Men denne maskinen har flere ess i ermet.

1254 MINUTTER: Se video på toget hele veien fra Oslo til Bergen, tilbake til Oslo og tilbake til Bergen igjen - på én lading. Det må vi si er godkjent. Foto: Bjørn Eirik Loftås
1254 MINUTTER: Se video på toget hele veien fra Oslo til Bergen, tilbake til Oslo og tilbake til Bergen igjen - på én lading. Det må vi si er godkjent. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske Multicom er kanskje best kjent for sine gaming-maskiner, men PC-produsenten fra Åmli i Agder har også allround- og ultralette PC-er i sin portefølje. Dinside har testet flere av dem i årenes løp, men det begynner å bli en stund siden siste møte - med råbillige Talisa U230, som vi mente gav uvanlig mye PC for pengene.

Helt ren løsning

Denne gangen har vi sett på nok en PC i Talisa-serien, modellen L140CU (også omtalt som L140 Ultra) - som både utstyrs-, utstyrs- og prismessig befinner seg i et helt annet segment. Vi snakker her om PC som starter på over 11.000 kroner for rimeligste variant, og da kommer kostnader knyttet til operativsystem i tillegg. PC-ene selges rett og slett uten noe som helst på software-siden, det må du fikse selv - eller betale ekstra for å få Multicom til å ordne for deg.

Vi snakker altså om nedre premium-segment, og her er konkurransen fra Apple, HP, Huawei, Microsoft og de andre hard. Så hvorfor skal du få for en PC levert fra PC-produsenten fra det blide sørland?

Robust batterikonge

Jo, Multicom har noen ess i ermet. Den første - og viktigste - er batteritiden. Ikke mindre enn 30 timer med variert, lett bruk, hevder Multicom at Talisa L140 Ultra skal være i stand til å levere. Det er langt mer enn noe annet i PC-kategorien vi har lagt våre hender på tidligere. Det er nærmest en dobling av tidligere batterikonger vi har hatt på test.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer