Batterityper

Publisert

Digitale kameraer bruker mye mer batteri enn vanlige filmkameraer. Det er derfor avgjørende at du går til innkjøp av oppladbare batterier hvis dette ikke følger med.

De fleste digitale kameraer benytter helt vanlige AA-batterier (lommelyktbatterier). Kjøper du alkaline-batterier i en kiosk, er det ikke usannsynlig at de vil gå tom etter at du har tatt ca. 20 bilder. Oppladbare batterier er mye bedre, og følgende typer tilbys:

NiCD - Nickel Cadmium batterier. Kanskje den mest vanlige oppladbare typen. Denne batteritypen tåler ca. 700 oppladinger, men har problemer med at batterilevetiden går ned hvis du ikke lar batteriet gå helt tomt før du lader på nytt.

NiMH - Nikel Metal Hydrid batterier. Kanskje det mest populære alternativet for eiere av digitale kameraer. Har 40% mer kapasitet enn NiCD, og tåler at du lader uten at batteriet må være helt tomt. Tåler ca. 500 oppladinger.

LiON – Lithium Ion batteirer. Denne batteritypen finnes ikke som AA-batterier (lommelyktbatterier), og brukes normalt i faste batteripakker (som i mobiltelefoner). Tilbyr ca. dobbel kapasitet i forhold til NiMH-batterier, og tåler ca. 500 ladinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer