Battlefield 2 viser veien for online-spill

Los Angeles (DinSide Data): Tatt i betraktning hvor stor suksess Battlefield-spillene er blitt, er det ikke rart en ordentlig oppfølger er på trappene. Vi har nå fått vite nøyaktig hvordan spillet kommer til å se ut, og vi kan knapt vente.

Publisert
Sist oppdatert
Battlefield 2 viser veien for online-spill


Vi er veldig glade i Battlefield-serien, og det var med store forventninger at vi entret et lukket rom inne på EA-standen på E3. DICE skulle nemlig vise oss det kommende Battlefield-spillet, en fullverdig oppfølger som tar i bruk alle nye teknologier.

Og dette er virkelig spennende saker. Ikke overraskende har utviklerne beholdt grunnkonseptet, lagbasert online-krig med tilgang til en mengde flotte kjøretøy og høy grad av brukervennlighet. Den mest åpenbare nyheten er en helt ny grafikkmotor, som virkelig er nestegenerasjons-teknologi. Her er det ekstremt høyoppløselige teksturer, nydelige lyseffekter, superdetaljerte spillermodeller og alle andre nyvinninger som forbindes med titler som Doom III eller Half-Life 2. Battlefield 2 får også en fullverdig fysikkmotor, som naturligvis bidrar til realismen.

Grensenittet er også overhalt. DICE går for en konsollspill-følelse, der alt er enkelt å konfigurere og sette opp. Det er klare symboler og ikoner for alle mulige innstillinger.

Endelig ranking

En velkommen nyhet er statistikk-muligheter, hvilket betyr at du til enhver tid kan sammenligne dine prestasjoner mot andre spillere på verdensbasis eller avgrensede geografiske områder. Alt du gjør i Battlefield blir lagret og tatt vare på.

Battlefield 2 viser veien for online-spill


Det er selvsagt masse forbedringer når det gjelder spillbarheten. Visse våpen går for eksempel gjennom visse materialer, så du er ikke nødvendigvis trygg selv om du gjemmer deg bar en vegg.

Nytt utstyr gjør det mulig å utvikle nye taktikker. Et eksempel vi fikk sett var en tanks med varmesøkende raketter som prøvde å skyte ned et helikopter. Helikopteret slapp imidlertid avledende flares, som gjorde det umulig for tanksen å treffe. Men hvor mange flares har helikopteret, og når er det trygt å skyte på det?

Bedre samarbeid

Kommunikasjonen mellom spillerne er også enklere takket være snarveier og ikoner. Det skal gjøre det lettere å kommunisere uten å måtte avbryte spillet.

Det er også mulig å skape squads, små lag innenfor laget ditt. Du kan da gi ordre til laget, og små piler viser til enhver tid hvor de andre befinner seg, slik at du slipper å lete etter dem.

Battlefield 2 viser veien for online-spill


Noe av det morsomste vi så var muligheten til å gjenopplive falne kamerater ved hjelp av et bærbart livredningssystem, som faktisk også kan brukes til å drepe de levende soldatene!

Battlefield 2 foregår et par år i fremtiden, og bruker altså dagens utstyr og teknologi. Det er tre sider med, USA, Kina og Midt-Østen, og lokasjonene er fordelt mellom de arabiske land og den fjerne østen, blant annet Sibir. Vi kommer til å se både store, åpne brett og trange, bybaserte kart. Og disse kommer til å støtte opptil 100 spillere!

Det er fremdeles rundt ett år igjen til spillet er ferdig, så ikke legg vekk BF: 1942 og Vietnam-spillene. Men Battlefield 2 ser utrolig lovende ut, og vi håper vi får snart muligheten til å se enda nærmere på spillet.

[Ugjyldig objekt (debatt)]Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer