Bedre bærbar med Vista?

Med Windows Vista kommer også forbedrede funksjoner spesielt for deg med bærbar PC. Vi har sett litt nærmere på noen av nyvinningene.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har nettopp fått inn våre første bærbare PCer med Windows Vista, Microsofts nye operativsystem. Det er jo ikke fritt for at vi har omtalt Vista en og annen gang før, men vi har ikke tatt for oss de nye og/eller forbedrede funksjonene som har spesielt med bærbare datamaskiner å gjøre. Med tanke på at de fleste bærbare som selges nå vil komme med nettopp Vista gjør vel at det er på høy tid.

Dersom vi starter med de små tingene kan vi først ta for oss batteriindikatoren på oppgavelinjen. I likhet med de fleste andre ikoner som ligger her har den fått et nytt utseende og litt annen funksjon. Et vanlig klikk lar oss nå velge mellom flere strømstyringsplaner, hvorav alle kan konfigureres nærmere. Du kan også opprette nye dersom det er ønskelig.

Mobilitetssenter

Fra oppgavelinjens batteriindikator er det også to lenker: en rett til strømalternativer, og en som går til Windows Mobilitetssenter som det så fint heter. Sistnevnte er et hederlig forsøk på å lage en slags portal til aktuelle innstillinger for bærbare PCer. Mobilitetssenteret kan også aksesseres fra Kontrollpanelet, og har i tillegg snarveien Windowstast + x.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer