Bedre dekning med flere rutere

TIPS: Har du stort hus og sliter med dekningen på det trådløse nettet ditt? Da bør du lese videre.

Publisert
Sist oppdatert

At fremtiden er trådløs har du kanskje hørt, men foreløpig kan den virke like utopisk som det papirløse kontoret. Du skal ikke ha mye ekstrautstyr knyttet til PCen din før det floker seg, bokstavelig talt.

Trådløst nettverk fjerner i det minste ethernet-kabelen, og med en bærbar PC med fulladet batteri kan du kose deg trådløst i sofakroken, i hvert fall en stund. Men hva gjør du dersom du oppdager at den trådløse ruteren din slett ikke har så god rekkevidde som reklameannonsen sa? En smart løsning kan være å kjøpe en bredbåndsruter til.

Prisen på to rimelige 802.11G trådløse rutere er nemlig ofte lavere enn én 802.11N-ruter. Sistnevnte kan skilte med bedre dekning, men for optimal forbindelse kreves også at klientene (for eksempel PCen din) også har støtte for denne standarden. I skrivende stund gjelder dette bare et mindretall PCer.

Skal du bruke to trådløse rutere på ett og samme nett må de imidlertid kobles og konfigureres på en spesiell måte, i hvert fall hvis det er viktig for deg at PCene i lokalnettet ditt også skal kunne snakke sammen, og for eksempel dele skrivere og filer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer