Bedre dekning med flere rutere

TIPS: Har du stort hus og sliter med dekningen på det trådløse nettet ditt? Da bør du lese videre.

Publisert
Sist oppdatert

At fremtiden er trådløs har du kanskje hørt, men foreløpig kan den virke like utopisk som det papirløse kontoret. Du skal ikke ha mye ekstrautstyr knyttet til PCen din før det floker seg, bokstavelig talt.

Trådløst nettverk fjerner i det minste ethernet-kabelen, og med en bærbar PC med fulladet batteri kan du kose deg trådløst i sofakroken, i hvert fall en stund. Men hva gjør du dersom du oppdager at den trådløse ruteren din slett ikke har så god rekkevidde som reklameannonsen sa? En smart løsning kan være å kjøpe en bredbåndsruter til.

Prisen på to rimelige 802.11G trådløse rutere er nemlig ofte lavere enn én 802.11N-ruter. Sistnevnte kan skilte med bedre dekning, men for optimal forbindelse kreves også at klientene (for eksempel PCen din) også har støtte for denne standarden. I skrivende stund gjelder dette bare et mindretall PCer.

Skal du bruke to trådløse rutere på ett og samme nett må de imidlertid kobles og konfigureres på en spesiell måte, i hvert fall hvis det er viktig for deg at PCene i lokalnettet ditt også skal kunne snakke sammen, og for eksempel dele skrivere og filer.

Først må du konfigurere den ene ruteren til å fungere som DHCP-server. På de fleste rutere er DHCP på som standard. DHCP-serveren sørger for å dele ut unike IP-adresser til alle klientene innenfor et segment. Siden du ikke trenger flere DHCP-servere, må du skru av denne funksjonen på den andre ruteren. Før du går videre må du samtidig sørge for at den er riktig satt opp i forhold til trådløst nett, med SSID, kryptering og så videre.

Du kommer videre ikke unna å kable de to ruterne sammen, og her skal du bruke en vanlig ethernet-kabel. På baksiden av ruteren sitter det som regel fire nettverkskontakter i en svitsj. koble de to ruterne sammen som illustrert under:

Bedre dekning med flere rutere


Ruteren som deler ut IP-adresser (DHCP=på) kobles til Internett via WAN-kontakten, for eksempel via et bredbåndsmodem eller tilsvarende. Den andre ruteren fungerer nå kun som et (trådløst) aksesspunkt. Den får også sin egen IP-adresse fra den første ruteren, og kan administreres dersom du kjenner til denne. Ofte finner du IP-adressen ved å administrere den første ruteren, og sjekke "attached devices" eller lignende.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer