Bedre desktop-søk fra Microsoft

Dagen etter at selskapet annonserte at WinFS-filsystemet, som skal by på langt bedre søk, blir utsatt til langt etter Longhorn - slippes MSN Toolbar Suite. Vi tar en nærmere titt på Microsofts søkeforsøk.

Publisert
Sist oppdatert

Microsoft ble tatt på sengen da Google og flere andre annonserte søketjenestene sine tidligere i år. Hovedårsaken til at det i det hele tatt finnes et behov for tredjeparts søkeløsninger for lokale data må sies å være fordi den innebygde funksjonen i Windows ikke er dimensjonert for dagens enorme harddisker og filmengder.

Siden i sommer har Microsoft kjøpt opp et søkefirma, lansert en egen søketjeneste for Outlook - og nå kommer en fullstendig søkepakke for skrivebordet, i form av MSN Toolbar Suite. Er det bra nok til å stå imot de aggressive forsøkene fra både Google og tredjeparts nettlesere?

Raskere og bedre søk?

MSN sin nye søkemotor er for alt vi vet basert på Lookout-programmets teknologi, som mange allerede har brukt til å søke i Outlooks epostlister. Det store problemet har vært at Microsofts søkerutiner til nå har vært mer eller mindre utdaterte, og søk på gamlemåten - som tråler gjennom hele harddisken hver gang - har tatt en liten evighet.

MSN Toolbar Suite sin søkefunksjon endrer dette en gang for alle. Fra nå av er det indeksering som gjelder, og da trenger programmet bare å søke gjennom harddisken din én gang. Hver gang du spør programmet om å finne noe for deg etterpå, søker den bare gjennom indeksen sin - som er mye raskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer