Bedre digitale bilder med ny brikke

Hva sier du til et digitalt kamera med en kapasitet på 16,8 megapiksler? Selskapet Foevon har designet en ny brikke som tillater bilder med ekstremt bra bildekvalitet.

Bedre digitale bilder med ny brikke
Publisert

I følge Foevon benytter den nye sensorbrikken seg av CMOS-teknologien, som hittil var synonym med dårligere kvalitet men lavere pris enn CCD-sensorene, som de aller fleste kameraprodusentene bruker.

Nå har imidlertid Foevon klart å produsere en CMOS-brikke som går kvalitetsmessig til topps på lik linje som de beste CCD-brikkene. Her snakker vi om oppløsninger opptil 16,8 megapiksler, eller en oppløsning på 4,096 x 4,096 punkter. Dagens digitale kameraer beregnet for privat bruk ligger på mellom 1,3-3,4 megapiksler (maks oppløsning 2048 x 1536 punkter), mens profesjonelle kameraer gjerne greier dobbelt så mye.

Ikke før om en stund

Den nye Foevon-sensoren har 70 milllioner transistorer, og er følgelig mer komplisert enn en Pentium III-brikke. Det er imidlertid tvilsomt hvorvidt vi får se produkter basert på den i nærmeste fremtid. For det første vil brikken bli brukt først og fremst i profesjonelle produkter (les: svært dyre), og det skjer uansett ikke før om ett års tid.

I følge utviklerne kan denne utviklingen i CMOS-teknologien på lang sikt bety billigere produkter for hjemmemarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer