Bedre enn MP3!

Av en eller annen grunn er det mange som ønsker å lagre musikk på PCen som komprimerte filer i stedet for å finne fram i CD-samlingen. MP3 er det mest kjente og utbredte formatet, men nå kommer programmet CD-Streamer, som bruker RealAudio-format. Programmet gjør hele prosessen til en svært så enkel affære. Er kvaliteten like god? Vi har gjort testen.

Bedre enn MP3!
Publisert

CD-Streamer er et lite, men komplett program for komprimering og lagring av musikk. Det fungerer slik at du setter inn en CD, velger en database via Internett for å hente artistnavn og titler, velger de sporene du vil bruke, kvalitetsgrad på kompresjonen og trykker start. Så gjør CD-Streamer resten. Det kan også komprimere eksisterende lydfiler i wav-format.

Vi testet programmet på en PC med 200 MHz Pentium MMX-prosessor og en NEC 24X CD-ROM-leser av type CDR-1800A. Lydkortet er et SoundBlaster AWE 64 Gold og høyttalerene er Boston Acoustics MicroMedia med subbass.

Svært brukervennlig

Dette er en langt enklere og mer effektiv prosess enn å fikle med separate programmer for å hente CD-data og så komprimere og organisere.

Å finne titler etc over nettet kan selvfølgelig ta tid, avhengig av oppkobling og trafikk, men vi opplevde responsen som svært raskt på norsk dagtid mot amerikansk base.

Mindre filer enn MP3

Hastigheten for å lese og komprimere en låt på 3.09 minutter var 3.18 minutter. CDen ble lest med ca 8x hastighet.

Størrelsen på filen ble 1.859 MB når vi valgte optimal kvalitet i RA 3.0 format, tilsvarende 2-kanals ISDN-overføring (128 kbps).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer