Test av iPad Pro 10,5 tommer (2017-utgaven)

Bedre på nesten alle punkter, men er det nok?

Vi har sjekket ut den sylferske nye iPad Pro, som har fått mange merkbare forbedringer siden sist. En av dem er større skjerm der bildet friskes opp dobbelt så raskt som på forrige generasjon. Det har sine klare fordeler.

STØRRE SKJERM: Nye iPad Pro har fått økt skjermstørrelsen fra 9,7 til 10,5 tommer uten å øke brettstørrelsen i særlig grad. Det har Apple klart blant annet ved å halvere rammebredden på sidene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
STØRRE SKJERM: Nye iPad Pro har fått økt skjermstørrelsen fra 9,7 til 10,5 tommer uten å øke brettstørrelsen i særlig grad. Det har Apple klart blant annet ved å halvere rammebredden på sidene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått mer enn 7 år siden den først iPad-en så dagens lys, og siden den gang har verdens mest populære nettbrett gått gjennom en rekke revisjoner. Tidligere i år kom «standard-iPaden» i ny utgave, der den største forskjellen fra forrige generasjon var at den var blitt billigere. Les testen vår.

Det er imidlertid ikke til å stikke under stol at nettbrettmarkedet har opplevd bedre dager. Nå håper Apple at de kan bidra til å blåse nytt liv i denne kategorien, blant annet med kraftigere brett og utvidet funksjonalitet.

For proffene

Allerede høsten 2015 kom iPad i en Pro-utgave, med blant annet vesentlig kraftigere prosessor og grafikkort, bedre kamera og fire høyttalere, og siden det nå var myntet på profesjonelle brukere som designere, illustratører og ingeniører, var skjermstørrelsen økt til 12,9 tommer. Samtidig kom det tilbehør som bare fungerte på Pro-brettet, Apple Pencil for skriving og tegning, og Smart Keyboard - et omslag med integrert tastatur.

Siden kom Pro-brettet også i en rimeligere versjon med 9,7 tommer skjerm, som vi testet her på Dinside i fjor, og gav terningkast 5 og anbefalt-stempel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer