Bedre skjermbilde?

Publisert

Spørsmål:

Hei,

Jeg synes skjermen flimrer. Men jeg finner ingen innstillinger for dette. Hva kan jeg gjøre?

Datadoktoren svarer:

Oppfrisking (refresh rate) er en justering som avhenger av skjermtype og grafikkort. Noen eldre skjermer klarer ikke mer enn 60 Hz, mens de fleste nyere skjermer klarer gjerne over 100 Hz, avhengig av hvilken oppløsning som er valgt. En del eldre grafikkort har også problemer med å klare høye oppfriskingsrater. Uansett er det verdt å forsøke å endre oppfriskningen, det kan gi et mye mer stabilt og behagelig skjermbilde.

Generelt vil skjermbildet bli stabilt og behagelig på 75 Hz, som derfor er tilstrekkelig. Noen skjermer blir faktisk uklare (blant annet noen Nokia-skjermer) hvis du bruker oppfrisking over 80 Hz selv om skjermen egentlig klarer å håndtere det. Antagelig er din skjerm nå på 56 eller 60 Hz, som er vanlig som standardinnstilling.

Problemet med at du ikke finner innstillingen, er ganske sikkert fordi Windows har valgt feil skjerm i installasjonen, og antar derfor at oppfriskingen ikke kan reguleres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer