Bedre ytelse på NVIDIA-kort, helt gratis

Grafikkbrikkeprodusenten NVIDIA beviser igjen at god maskinvare er verdiløs uten god programvare. Deres nye drivere byr nemlig på mange overraskelser. Dette er imidlertid ikke alt – NVIDIA lanserer også et nytt kort i samme slengen.

Publisert

NVIDIA har i lengre tid vært det ledende grafikkortselskapet. Deres produkter har konstant vært på topp når det gjelder ytelse og funksjonalitet. Brikkene som Riva TNT, TNT2, TNT2 Ultra, GeForce og GeForce 2 er eksempler på ypperlig maskinvare, men det er ikke det eneste teknikerne hos NVIDIA er flinke til. Nå er nemlig en ny utgave av grafikkortdriverne, Detonator 3, blitt sluppet. Og disse driverne byr på en gratis ytelsesøkning for nesten alle NVIDIA-produktene, samt utvidet funksjonalitet.

Mye raskere

De nye driverne har versjonsnummer 6,18. Nyhetene i denne versjonen inkluderer ny funksjonalitet, som for eksempel avanserte fargeinnstillinger og ikke minst et rikere utvalg av kantutjevningsfunksjoner. I tidligere driverversjoner var betegnelsene på de forskjellige aliasing-nivåene ganske kryptiske, nå er de lette å forstå.

Det viktigste er likevel hvor mye raskere disse driverne er. Vi utførte derfor noen tester for å sjekke ytelsesforskjellen på vårt testsystem. Maskinen består av en Pentium III 733 MHz-prosessor, 128 MB RAM og et GeForce-kort med 32 MB DDR minne. Vi hadde dessverre ingen GeForce 2-baserte kort tilgjengelige i øyeblikket. Det er likevel opplagt at resultatene vi fikk er representative for de fleste NVIDIA-produkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer