Begrense båndbredde?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Vi er to studenter som deler WLAN-forbindelse gjennom en trådløs ruter. Vi har 2 Mbit fra NextGenTel på deling. Problemet er at når en av oss laster ned store filer, går surfingen som i sirup for den andre.

Finnes det noen mulighet for å begrense nedlastingshastigheten, slik at vi f. eks får 1 MBit hver?

Hilsen Freddy!

Datadoktoren svarer

Hei,

Det finnes en rekke såkalte download-managere som kan bremse hastigheten på nedlastingen. Dette er små programmer som samordner nedlasting av filer, for eksempel ved å overvåke klikk i Internet Explorer. Vi har selv brukt noen av dem, og har god erfaring med blant andre Leechget og GetRight. Du finner mer informasjon her: www.getright.com og www.leechget.de.

Dette vil derimot kun fungere ved nedlasting av filer, og ikke ved streaming av video. Her gjelder det rett og slett å komme til en enighet med naboen din om å velge en kvalitet på innholdet som ikke legger beslag på hele båndbredden J. Spilling etc vil derimot normalt okkupere mindre båndbredde, og vil neppe være et problem med to brukere på 2 Mbits linje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer